LICITATIE de constructie corp nou 90 mil. euro la Spitalul de Urgenta Targu-Jiu |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2025 12:25 |
![]() Prin proiect, se propune reabilitarea, modernizarea, extinderea cu o cladire noua (2S+P+9E+heliport), dotarea si relocarea anexelor SJU Targu-Jiu. Noua cladire va avea o amprenta la sol de aproape 2.000 mp si o suprafata desfasurata de 22.670 mp. Aceasta va fi dotata cu 105 panouri fotovoltaice policristaline cu o putere instalata totala de 39,6 kW, 3 cazane in condensare cu o capacitate de 570 kW fiecare, o statie de preepurare a apei uzate in scop medical, 10 ascensoare cu capacitati portante cuprinse intre 320 kg si 1.600 kg, o platforma ridicatoare pentru persoane cu handicap si 7 centrale de tratare a aerului. Spitalul va fi echipat cu instalatii electrice moderne, corpuri de iluminat de tip LED, iluminat de siguranta, impotriva panicii, pentru circulatie, de veghe, instalatii de curenti slabi - apelare asistenta, televiziune comerciala, voce-date CCTV, adresare publica, ceasoficare, control acces, sisteme de detectare si alarmare incendiu, instalatii ventilare - climatizare - desfumare, sanitare interioare si exterioare, instalatii de stingere a incendiilor, de gaze medicale (oxigen, aer comprimat, vacuum, CO2) si instalatii de gaze naturale. De asemenea, noul corp de cladire, va fi complet mobilat si utilat, iar sectiile vor dispune de echipamente medicale performante.
![]() Pentru cladirea existenta, Corp C2 (S+P+6E), cu o suprafata desfasurata totala de 10.675 mp, va fi construita o scara metalica de evacuare, exterioara, alipita de cladire, precum si montarea unui ascensor exterior, cu o capacitate de incarcare de 1.600 kg, pentru asigurarea circuitelor functionale aferente sectiilor medicale. Acest ansamblu va avea structura de rezistenta de tipul cadrelor, independenta de cea a spitalului existent iar fundatia de tip radier general va fi amplasata prin prevederea unui rost de tasare seismic. Corpul C2 va ajunge, la finalizarea investitiei, la o suprafata totala desfasurata de 12.123 mp.
Anexele ce vor fi relocate includ un post de transformare (P), statia de oxigen (P), rezervorul de apa (P) si canalul termic.
![]() Studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat de compania Isconpro, din Iasi, ca proiectant general si pentru specialitatile de arhitectura, rezistenta si instalatii electrice, sanitare si termice. Proiectarea instalatiilor de gaze naturale este realizata de Vangaz Instal, iar studiul geotehnic a fost elaborat de Geoconstruct Craiova.
Pentru a participa la licitatie, companiile interesate trebuie sa aiba o cifra de afaceri medie de cel putin 500 de milioane de lei in ultimii 3 ani financiari incheiati (2022-2024) si sa fi realizat, in ultimii 5 ani, lucrari similare cu o valoare cumulata de 250 de milioane de lei in cadrul a maximum 3 contracte.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor este stabilit la data de 3 iunie 2025, ora 15:00.
Ofertele vor fi departajate pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: experienta profesionala a expertilor (33%), garantia suplimentara acordata lucrarilor (15%) si gestionarea deseurilor pe santier (12%).
Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobati in luna august 2024, valoarea totala a investitiei ajunge la 1,26 miliarde lei (250 de milioane de euro), inclusiv TVA.
Contractul va fi atribuit cu o clauza suspensiva, semnarea acestuia fiind conditionata de aprobarea finantarii, care va trebui realizata in cel mult 6 luni de la selectarea constructorului.
![]() |