Optim Project Management va construi una din cladirile campusului dual Politehnica |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 27 Mai 2025 11:07 |
![]() "Campusul dual este deosebit de important pentru sistemul educational din Romania si noi suntem focusati pe constructia de facilitati moderne pentru noile generatii. La Optim Project Management suntem constienti ca dezvoltarea de spatii moderne, functionale pentru invatamant este esentiala pentru pregatirea noilor generatii de specialisti. Perioada de 6 luni alocata constructiei efective a cladirii este un termen ambitios, dar absolut realizabil pentru o echipa puternica. Suntem pregatiti si entuziasmati sa facem acest lucru posibil", a declarat David Evans, CEO al Optim PM.
Corpul C3 la viitorului campus dual face parte dintr-un proiect amplu proiectat in cadrul UPB de GRN Studio Design, in colaborare cu DOT Architecture and Engineering si Triptic Studio. Complexul, denumit Campus Dual POLITEHNICA Bucuresti, va mai include o cladire pentru invatamant dual si un camin pentru studenti, amplasate pe un teren cu o suprafata de 20.242 mp. Valoarea investitiei este de 145 milioane de lei (inclusiv TVA), proiectul beneficiind de finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
![]() Proiectul va fi implementat de un consortiu format din autoritati publice si companii, printre care se afla Consiliul Judetean Ilfov, Primaria Sectorului 6, Universitatea Politehnica Bucuresti, Primaria Ciorogarla, Transelectrica, Transgaz si altele.
Campus Dual POLITEHNICA face parte dintr-un ansamblu complex ce va fi dezvoltat pe str. Fabricii nr. 55, din Sectorul 6 al Capitalei, denumit Politehnica Technology Park. Acesta va avea, in total, 8 imobile cu functiuni diverse, respectiv: trei cladiri de birouri (institutii de stat - cercetare si incubatoare), trei camine studentesti, un imobil cu functiunea de invatamant, unul pentru organizare de evenimente, sali de conferinte, spatii comerciale, pentru servicii si alimentatie publica, o cladire cu functiunea de ingrijire medicala, data center, piscina exterioara, sala fitness, terenuri de tenis si fotbal. Constructiile vor avea un regim de inaltime de maximum 3S+P+11E+E12 tehnic.
Conform indicatorilor urbanistici, Politehnica Technology Park va avea o suprafata desfasurata totala de 81.162 mp si o valoare de investitie estimata la 70 de milioane de euro.
Constructorul pentru caminul studentesc va fi anuntat in curand
In ceea ce priveste constructia caminului pentru studenti din cadrul campusului dual, licitatia pentru atribuirea lucrarilor este in etapa finala de selectie a antreprenorului general, care va fi anuntat in perioada imediat urmatoare. UPB a primit 6 oferte de participare. Valoarea estimata a contractului este de 38 milioane de lei (fara TVA) si include serviciile de actualizare si completare a proiectului tehnic, verificarea tehnica de specialitate a documentatiilor tehnico-economice elaborate, asistenta din partea proiectantului pe timpul executiei lucrarilor, elaborarea documentatiei As-built si completarea cartii tehnice a constructiei, obtinerea Autorizatiei de securitate la incendiu si executia efectiva a lucrarilor.
Conform proiectului, cladirea (D+P+8E) va fi construita pe un teren cu suprafata de 20.242 mp si va avea o amprenta la sol de 740 mp si o arie desfasurata totala de aproape 7.000 mp.
Cele 6 oferte de participare la licitatie au fost depuse de:
1. Constructii Erbasu, cu subcontractantii Triptic Architecture & Engineering, Professional Tech Construct Design si Schindler Romania;
2. Asocierea Ovi Construction & Real Estate (lider) - Ovi Architecture & Engineering - Siro Construct - Zig Zag Architecture, avand ca tert societatea Palex Constructii Instalatii si ca subcontractanti companiile Structural Engineering and Technology, MEP Global Design, Black Sea Suppliers, Set Alarm International si Otis Lift;
3. Asocierea CID Corporate Construct (lider) - ING Proiect Management - Premium Windows & Construct - Total NSA AG Construct - Pro Hart Group, alaturi de compania John System ca subcontractant;
4. Asocierea Clean Prest Activ (lider) - Studio Art Construct - Trio - Alexcor Trading, cu subcontractantii Ager Construct Activ, Electroconstruct Distributie EEG, Caloria, Gecomar '60 Exim, SAG Services Provider si Kronlift;
5. Asocierea Hidro Salt B 92 (lider) - IM Design Studio, cu subcontractantii Focus Security Systems, Red Wire Concept, Schindler Romania si Stingomar;
6. Asocierea Eren Cons (lider) - GRN Studio Design, cu subcontractantii Edit Structural, Nibaco, Eckon Cei, ADV High Construction si Tehnosting Echipamente.
|