CNAIR semneaza noi contracte si acte aditionale pentru trei proiecte majore |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 05 Iul 2022 13:13 |
![]() "Amintim ca obiectivul de largire a DNCB este integrat in cadrul proiectului «Dezvoltarea unei retele interne de infrastructura rutiera pentru zona orbitala a Municipiului Bucuresti». In prezent, sectorul Centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud, intre km 54+700 si km 55+520, este de tip drum national cu 2 benzi de circulatie (cate una pe fiecare sens) si prin acest contract se va realiza largirea drumului la 4 benzi de circulatie, cate doua benzi pe fiecare sens", noteaza reprezentantii CNAIR.
In premiera, vor fi realizate intersectii pe 3 niveluri: subteran, la nivelul solului si suprateran. Vor fi amenajate, astfel:
intersectia Centura Bucuresti - DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5);
un pasaj subteran pe CB km 44+725 - DC18 (Magurele);
intersectia Centura Bucuresti - DC20 (Varteju) si Cazarma Magurele km 46+040;
intersectia Centura Bucuresti - DN6 (Alexandria).
Pe acest traseu se afla si pasajul Domnesti, dar este o lucrare separata de acest proiect.
La finalul lunii decembrie 2021, CNAIR a semnat contractul si pentru largirea 4 benzi a centurii rutiere a municipiului Bucuresti Sud intre A1 (km 55+520) si DN 5 (km 40+000) - Lot I intre A1 (km 55+520) si km 54+700, inclusiv parcarea de lunga durata de la km 54+765. Lucrarile sunt executate de asocierea IBB-HIB Romania - IBB-Haus-und Industriebau GmbH - Autotehnorom - Ventor Grup Consulting. "Aici vom amenaja prima parcare de lunga durata, inclusiv pentru camioane, pe actuala Centura a Bucurestiului. Parcarea va fi amplasata la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersectia giratorie proiectata pe Centura Bucurestiului, prin drum de legatura, pentru a putea fi accesata din toate directiile. Asa cum am mai spus, toata Centura Capitalei va avea 4 benzi de circulatie, pana in 2025", a declarat Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.
Actualizari pentru continuarea unor proiecte importante
CNAIR a anuntat, recent, actualizarea prin acte aditionale a doua contracte majore, ce vizeaza elaborarea studiilor de fezabilitate pentru autostrada Timisoara - Moravita si pentru Drumul Expres Braila (Jijila) - Tulcea (Cataloi). Modificarile vizeaza durata de implementare a contractelor. Astfel, prin semnarea Actului Aditional nr. 2, la contractul de finantare pentru elaborarea SF pentru autostrada Timisoara - Moravita, perioada de implementare a proiectului este actualizata la 50 de luni, respectiv in perioada noiembrie 2019 - decembrie 2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
In cazul contractului de finantare pentru elaborarea SF a Drumului Expres Braila (Jijila) - Tulcea (Cataloi), actualizarea vizeaza un termen de 43 de luni, respectiv in perioada iulie 2020 - decembrie 2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare.
Ambele proiecte sunt cofinantate de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.
|