SA&PE Construct si Euro Asfalt, desemnate sa construiasca lot 1C Sarateni-Joseni |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 07 Mar 2025 11:47 |
![]() Oferta constructorilor din Romania si Bosnia-Hertegovina a fost desemnata castigatoare, valoarea ofertei fiind de 4,94 miliarde lei (fara TVA), iar durata de realizare este de 54 de luni din care 14 luni pentru etapa de proiectare si 40 de luni pentru executia lucrarilor. Finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 si din fonduri de la Bugetul de Stat.
"Multumesc Comisiei de Evaluare pentru finalizarea procedurii inainte de termen", a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Lotul 1C Sarateni - Joseni, care se desfasoara in judetele Mures si Harghita, are o lungime de 32,4 km si include constructia a 39 de poduri si pasaje, 3 tuneluri unidirectionale, 4 polate si doua pasaje pentru permeabilitatea animalelor (ecoducte). Lungimea pasajelor si a tunelurilor este de aproximativ 16 km, reprezentand 50% din lungimea totala a acestui lot de autostrada. Cel mai lung pasaj va avea peste 1.700 de metri, urmand a fi ridicat peste DN 13A si calea ferata, iar cel mai inalt viaduct va avea 45 de metri.
![]() Pe traseul Lotului 1C sunt prevazute doua parcari de scurta durata (stanga/ dreapta) cu 12 spatii de incarcare pentru masini electrice. Lotul Sarateni - Joseni va avea si descarcari provizorii pentru a asigura functionarea independenta.
Contractul urmeaza sa fie semnat dupa finalizarea tuturor procedurilor necesare.
Lotul 1C Sarateni - Joseni face parte din Sectiunea a II-a a autostrazii Targu Mures - Targu Neamt, al carei studiu de fezabilitate a fost actualizat de Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA (denumita anterior Acciona lngenieria SA). Din echipa de proiectare mai fac parte companiile F&R Worldwide (stiudiile geotehnice), Geo Proiect Consulting (studii topografice detaliate), EPC - Consultanta de Mediu (documentatia privind evaluarea impactului asupra mediului), Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" al Academiei Romane (cercetari si investigatii arheologice), Integrated Road Solutions (proiectare infrastructura de transport rutier), Topovia 2002 (identificare proprietari si expropieri) si Protelco SA (suport si completare studii topografic, inclusiv aerofotogrametrie pentru stereorestitutie).
|