Agenda Constructiilor
Duminica, 04 Mai 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ANALIZA: Ponderare a cresterii cererii de otel pe plan global
ANALIZA: Ponderare a cresterii cererii de otel pe plan global
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 01 Nov 2018 06:05
Potrivit unei analize a expertilor The World Steel Association (Worldsteel), continuatoarea Institutului International al Otelului (fondat in anul 1967), organizatie ce reuneste peste 160 de producatori din domeniu, inclusiv noua din cei zece fabricanti de talie mondiala, care in total acopera aproape 85% din productia globala, cererea de otel pe plan mondial se va pondera in 2019, dupa o majorare sustenabila de +3,9% in acest an (pana la 1,65 miliarde tone). Astfel, la nivelul anului viitor, se prognozeaza o crestere de +1,4% a cererii mondiale, care ar urma sa ajunga la 1,68 miliarde tone. Comentand aceste previziuni, Al Remeithi, presedinte al comitetului economic al Worldsteel, subliniaza ca „in 2018, majorarea cererii este sustinuta de reluarea activitatii de investitii in economiile dezvoltate si de performanta economiilor emergente, dar intr-un context ce ramane marcat de incertitudine politico-sociala in multe state din intreaga lume, cererea isi va pondera trendul ascendent, la +1,4%, mai cu seama din cauza asa-numitului «razboi comercial» si volatilitatii cursului de schimb. Normalizarea politicilor monetare in SUA si Europa ar putea influenta gradul de fluctuatie a monedelor din statele emergente, cu efect direct asupra vanzarilor de otel prelucrat”.
Conform previziunilor organizatiei, in UE-28 livrarile de otel prelucrat vor ajunge in acest an la 166,6 milioane de tone (+2,2%), iar in 2019 acestea vor fi de 169,4 milioane de tone (+1,7%). Indicatorii economici raman in general pozitivi, sectorul de investitii si ramura de constructii continua sa se dezvolte, dar cererea din industria auto s-ar putea caracteriza prin sincope. Decelerarea cererii, fata de ritmul din intervalul 2017-2018, s-ar putea datora, in UE-28, nesigurantei ce rezulta din tensiunile privind comertul global.
Strict pentru sectorul de constructii, ce reprezinta unul din motoarele cererii de otel, analistii Worldsteel intrevad faptul ca activitatea de construire din tarile cu economii dezvoltate se va pondera, dupa momentul de recuperare puternica din 2017 si 2018, pe de-o parte, ca urmare a unei baze mai solide de raportare, iar pe de alta parte, pe fondul cresterii dobanzilor la credite. In economiile aflate in curs de dezvoltare, trendul ascendent va continua sa se manifeste, insa, la cote optime, mai ales in India, tarile ASEAN si cele din grupul MENA. Insa, in unele economii emergente, sectorul de constructii ramane fragil, cum este cazul Braziliei, unde acesta inca nu si-a revenit dupa criza profunda din ultimii ani.
Previziunile se bazeaza partial pe datele certe potrivit carora, in luna august a.c., productia de otel brut din 64 de tari monitorizate de Worldsteel s-a situat la 151,7 milioane de tone (+2,6%), din care 80,3 milioane de tone in China si 7,5 milioane de tone in SUA , iar dintre statele membre UE, cele mai active din acest punct de vedere au fost Spania si Italia (cu 1,2 milioane de tone fiecare, reflectand cresteri de +6,6%, respectiv +6%). Pentru a descarca diagrama cu previziunile Worldsteel, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesRAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
KADRA
CDS
Arduro
GEWISS
quadratum
TECNIC
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Daikin
Acvatot 2019
MCA
theda mar
EURO BUILD
concelex
Eco Garden Construct
AED
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
leviatan
VEGO
BogArt
noark
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
inoconstruct

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<